12. august 2024

Alexander Taveira Blomenhofer, postdoc

Nyansat

Alexander Taveira Blomenhofer blev ansat som postdoc den 1. juli 2024 tilknyttet Sektionen for Analyse & Quantum og QMATH-centeret.

Alexander Taveira Blomenhofer

Alexanders forskningsinteresse ligger i tensor-dekomponering, hvor han anvender teknikker fra algebraisk geometri og semidefinit optimering. For nylig udledte han nye grænser for de rækker, der er nødvendige for at repræsentere generelle tensorer i forskellige strukturerede tensordekomponeringsmodeller, som er invariante under en gruppeaktion.

Alexander har en kandidat- og en ph.d.-grad fra Konstanz Universitet i Tyskland, hvor han blev vejledt af Markus Schweighofer og medvejledt af Mateusz Michalek.

Alexander tilbragte derefter 18 måneder på Centrum Wiskunde & Informatica i Amsterdam, hvor han arbejdede sammen med Monique Laurent om kvadratsummer og hierarkier til polynomial optimering på kuglen. For nylig vendte han sig mod kvanteinformationsteori.

I København skal han arbejde sammen med Matthias Christandl på QMATH Centeret. Du kan møde Alexander i Vibenshuset, Lyngbyvej 2.

Alexanders hjemmeside: https://a44l.github.io/